NOVOSTI

Univerzitet u Beogradu

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanјa

Centar za stručno osposobljavanјe, obrazovanјe i usavršavanјe

 

NACIONALNIM GRANSKIM SPORTSKIM SAVEZIMA

 

Kao što vam je poznato, novim Pravilnikom o stručnom osposoblјavanju Ministarstva omladine i sporta („Sl. Glasnik“ 60/2020) definisani su uslovi za stručno osposoblјavanje trenera, voditelјa rekreacije, instruktora (3. nivo osposoblјavanja) kao i Sportskog učitelјa (4. nivo) za rad sa decom u sportu.

Centar za stručno osposoblјavanje, obrazovanje i usavršavanje sportskih stručnjaka Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, raspisuje

 

KONKURS

 

Za stručno osposoblјavanje 3. nivoa za zvanja:

  • Sportski operativni trener
  • Sportsko – rekreativni voditelј personalnih ili grupnih fitnes programa
  • Sportski instruktor
  • Sportski operativni kondicioni trener

Za stručno osposoblјavanja 4. nivoa za RAD SA DECOM (do 16 godina starosti) za zvanja:

  • Sportski operativni trener – sportski učitelј
  • Sportsko rekreativni učitelј
  • Sportski instruktor – sportski učitelј

 

Najznačajnije VREDNOSTI kursa koji vam nudimo:

  1. Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda (DIF) ima tradiciju dugu preko 80 godina u oblasti obrazovanja i osposoblјavanja kadrova u sportu. Od 2012. godine, do danas programe osposoblјavanja je pohađalo preko 1600 polaznika za zvanja Operativnog trenera, Instruktora i Organizatora rekreacije.
  2. Način održavanja nastave: dostupnost „Svuda i na svakom mestu“ jer se teorijska nastava održava ON LINE. Svakog ponedelјka se mejlom dostavlјaju linkovi za predavanja. Predavanja se mogu odslušati tokom 7 dana bilo kada na kompjuteru, telefonu, tabletu.
  3. Predavači na kursevima su profesori i saradnici Fakulteta, dokazani u svojoj oblasti i sa iskustvom u matičnim oblastima / sportovima;
  4. Odabranim sadržajima/predmetima kursa polaznici stiču aktuelna znanja o: razvojnim karakteristikama dece (bio-medicinskim, socio-spihološkim), modelima rada sa decom (razvoj „motoričke pismenosti“, dugoročno planiranje razvoja sportiste), prevenciji poveđivanja i deformiteta, specifičnostima pola i uzrasta, ulozi „sportskog trougla“ (dete, trener, roditelј), međunarodnim i domaćim dokumentima o zaštiti i pravima dece, savremenim tehnološkim sredstvima u sportu (IT tehnologije), preduzetništvu u sportu mladih i drugim oblastima značajnim za sticanje znanja, veština i kompetencija za rad sa decom.
  5. Fakultet poseduje svu neophodnu LITERATURU (prvi u regionu objavio jedinstvenu monografiju „Dečiji sport – od prakse do akademske oblasti“ i ima predmet „Dečiji sport“.

 

Za grupe organizovane u okviru nacionalnih granskih saveza postoji mogućnost dogovora oko cena, termina, dinamike rada i dr. Za velike grupe se odobrava značajan popust (10-30%). Vrhunskim sportistima (učesnicima OI, svetskih i evropskih prvenstava) odobrava se popust od 30-100%.

TEKST KONKURSA I SVE INFORMACIJE mogu se dobiti putem sajta centra http://www.centar-fsfv.edu.rs, telefona 011 3531086 (12-15 č) ili mejlom centar@fsfv.bg.ac.rs

 

Konkurs za stručno osposoblјavanje 3. nivoa

Konkurs za stručno osposoblјavanje 4. nivoa

 

About bks