NOVOSTI

PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ OBIŠAO NOVOIZGRAĐENI NACIONALNI TRENING CENTAR

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je 25. juna 2024. godine novoizgrađeni Nacionalni trening centar – multifunkcionalnu dvoranu u okviru Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku.

Multifunkcionalna dvorana u okviru Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, ukupne neto površine 15.179,65 kvadratnih metara, predstavlja najmoderniji sportski objekat u državi i regionu.

Izgrađena je u skladu sa svim ekološkim standardima, za potrebe održavanja međunarodnih takmičenja i trenažni proces, uz korišćenje prostornih i tehničkih uslova koje nema nijedan drugi objekat na teritoriji Srbije.

Multifunkcionalna dvorana obuhvata autonomne sadržaje neophodne za obavljanje trenažnog procesa na visokom nivou, sa najsavremenijom opremom namenjenom rvačima, džudistima, tekvondistima, karatistima i strelcima.

Dvorana sadrži i rvačke i karate trening centre, u skladu sa zahtevima dva saveza, kao i standardima za ovu vrstu sporta, trening centri sadrže ulazne delove sa prostorom za okupljanje sportista i sledeće grupe vežbača, zonu za trening (borilišta), svlačionice, mokre čvorove, specijalizovanu teretanu, prostor za trenere i stručne analize, arhiv za stručnu literaturu, ostavu za opremu i sportkse rekvizite, deo za oporavak sportista sa saunom, đakuzijem, kao i manji administrativni prostor.

Prilikom obilaska novoizgradjenog Nacionalnog trenažnog centra predsednik Karate Federacije Srbije Slavoljub Piper i predsednik Beogradskog karate Saveza doc. dr Strahinja Stojković uručili su predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povelju „PONOS SRBIJE“ i CRNI POJAS u znak zahvalnosti i velikog doprinosa za razvoj karate sporta u Srbiji i Beogradu.

About bks