NOVOSTI

SVEČANI PRIJEM ZA OSVAJAČE MEDALJA

 

 

Danas je Beogradski karate savez, u prostorijama Starog Difa, upriličio svečani prijem svojim sportistima, osvajačima medalja sa Balkanskog prvenstva za decu koje je održano u Baru 26.- 28.05.2023.godine, kao i trenerima koji su takmičare pratili na navedenom prvenstvu.

Prijemu su prisustvovali podsekretar Gradskog sekretarijata za sport i omladinu gospodin Nikola Rajičić, gospodin Hadži Strahinja Stojković, predsednik BKS i gospodin Dragan Todorović, potpredsednik BKS.

U uvodnom obraćanju, predsednik BKS gospodin Hadži Strahinja Stojković je pozdravio prisutne, čestitao sportistima i trenerima na izuzetnom rezultatu ističući da će Beogradski karate savez uvek podržati svoje takmičare, kao i da će predan rad i veliki trud dovesti do osvajanja značajnih odličja i u budućnosti.

Gospodin Nikola Rajičić je ispred Gradskog sekretarijata za sport i omladinu i u svoje lično ime čestitao mladim sportistima, naglasivši da će Grad Beograd uvek biti spreman da pomogne mlade i perspektivne sportiste, koji su budućnost kako beogradskog tako i srpskog sporta.

Dragan Todorović, potpredsednik BKS, takođe je čestitao osvajačima medalja na vrhunskom rezultatu ostvarenom u Baru.

Ovom prilikom, za talentovane sportiste i osvajače medelja i trenere koji su ih pratili na Balkanskom prvenstvu, BKS je pripremio zahvalnice i prigodne poklone.

Podsećamo da je 27. Prvenstvo Balkana za decu održano od 26. do 28. maja 2023. godine u Baru, Crna Gora, na kome je učešće uzelo preko 1400 takmičara iz 11 zemalja.

Takmičari reprezentacije Srbije osvojili su 6 zlatnih medalja, 10 srebrnih i 20 bronzanih a od toga članovi Beogradskog karate saveza osvojili su 2 zlatne medalje, 4 srebrne i 7 bronzanih, i to zlatne medalje su osvojili: Prodanović Miloš (kk Žandarmerija) u kategoriji pionira borbe pojedinačno -45 kg i Simić Luka (MB Sport) u kategoriji muških nada borbe pojedinačno -55 kg, srebne medalje su osvojili: Stojanović Uroš (kk Umka) u kategoriji pionira borbe pojedinačno -30 kg, Devetaković Natalija (Samuraj) u kategoriji pionirki borbe pojedinačno +44 kg, Rajković Nevena (kk Žandarmerija) u kategoriji pionirki borbe pojedinačno -32 kg i Nedeljković Vasilije (kk Pobednik 011) u kategoriji muških nada borbe pojedinačno – 42 kg dok su bronzane medalje osvojili: Turnić Nađa (kk Mladenovac) u kategoriji pionirki kate pojedinačno, Skadrić Mihajlo (kk Unsu) u kategoriji pionira kate pojedinačno, Macura Nina (kk Pobednik 011) u kategoriji ženskih nada borbe pojedinačno +50 kg, Čotra Jovan (kk Soko Obrenovac) u kategoriji muških nada borbe pojedinačno +52 kg, Bugarski Andrea (kk Soko Obrenovac) u kategoriji ženskih nada borbe pojedinačno -39 kg, Krsmanović Kristijan (kk Mladenovac) u kategoriji muških nada borbe pojedinačno -50 kg i kata tim Serbije u kategoriji poletaraca (kk Pobednik 011) (Vujčić Vanja, Jagodić Andrija, Bugarčić Despot).

 

About bks