NOVOSTI

SRBIJA DRUGA NA PRVENSTVU BALKANA

 

Prvenstvo Balkana za decu održano je od 31. maja do 2. juna u Istanbulu, Turska na kome je učešće uzelo preko 1500 takmičara iz 12 zemalja i takmičari iz Srbije na ovom najmasovnijem takmičenju do sada osvojili su 10 zlatnih medalja, 6 srebrnih i 18 bronzanih i u generalnom plasmanu zauzeli drugo mesto iza Turske.

Iz Beogradskog karate saveza nastupilo je 90 takmičara, 53 u borbama i 32 u katama uz 5 nastupa u katama ekipno i ukupno su osvojili 4 zlatne medalje, 2 srebrne i 7 bronzanih.

Zlatne medalje u katama osvojili su: kata tim ženskih nada u sastavu Kopčok Mila, Šibinac Dunja, Mila Đoković iz kk Nippon, kata tim muških nada u sastavu Živanović Luka, Andrej Dubočanin iz kk Mladenovac, . Kopčok Mila u kategoriji nada iz kk Nippon a bronzane medalje su osvojili: kata tim pionira u sastavu Arsić Filip, Mijatović Lazar, Popović Nikola iz kk Čukarički Roda, Mirić Danka u kategoriji poletarki iz kk Radnički  i iz Beograda i Živanović Luka u kategoriji nada iz kk Mladenovac.

Zlatnu medalju u borbama osvojila je Macura Nina iz kk Pobednik 011, srebrne medalje su osvojili: Devetaković Natalija iz kk Samuraj i Macanović Vidak iz kk Samuraj, a bronzane medalje su osvojili: Rajković Nevena iz kk Žandarmerija, Stevanović Kalina iz kk Vitez, Jakić Nina iz kk Pobednik 011 i Prodanović Miloš iz kk Žandarmerija.

Na ovom šampionatu iz Beogradskog karate saveza bili su angažovani treneri: Slađana Stojković, Dragana Jocković, Marko Ristivojević, Uroš Todorović , Bojana Stojaković, Igor Krstin i Branko Vučković.

 

Kompletan izveštaj

 

About bks