NOVOSTI

SVETOSAVSKI FESTIVAL BORILAČKIH VEŠTINA

 

 

Predsednik Beogradskog karate saveza dr Hadži Strahinja Stojković i potpredsednik Dragan Todorović prisustvovali su otvaranju Svetosavskog turnira u borilačkim veštinama. U organizaciji 72. brigade za specijalne operacije danas je u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu svečano otvoren Svetosavski turnir u borilačkim veštinama.

Festival su otvorili predsednik Olimpijskog Komiteta Srbije gospodin Božidar Maljković i komadant brigade general dr Miroslav Talijan.

Turnir u borenju organizuje se od 2019. godine, uz učešće pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije, kadeta Vojne akademije i sportista iz saveza borilačkih sportova Srbije.

Karatisti Beogradskog karate saveza (KK Kinder) učestvovali su u revijanom delu Festivala.

Obuka u borenju predstavlja deo svakodnevnog osposobljavanja pripadnika 72. brigade za specijalne operacije kojim se razvija samopouzdanje i upornost i, što je najvažnije, sposobnost za adekvatno i blagovremeno reagovanje u situacijama u kojima se mogu naći tokom realizacije namenskih zadataka. To je jedan od preduslova za kvalitetno izvršavanje zadataka specijalnih jedinica prvenstveno u dubini rasporeda neprijatelja.

Podpredsednik saveza Dragan Todorović ovom prilikom je dobio posebno priznanje za dobrinos i pomoć u radu specijalne brigade.

 

About bks