NOVOSTI

Premijer liga – Roterdam – I dan

kate roterdamTakmičenje su otvorili takmičari u katama. Prva je nastupila Ema Gojačić koja je u prvom kolu pobedila takmičarku iz Holandije Soer Didi rezultatom 5-0 da bi u drugom kolu bila poražena istim rezultatom od reprezentativke Španije Geme Morales.

U konkurenciji seniora u katama ekipno nastupili su Todorović Đorđe, Todorović Uroš i Simović Dragutin. U prvom kolu pobedili su ekipu iz Nemačke maksimalnim rezulatatom 5-0, da bi u drugom kolu bili bolji i od ekipe Ukrajine takođe rezultatom 5-0. U polufinalu poraženi su od reprezentacije Maroka rezultatom 4-1 i time su obezbedili meč za bronzu u nedelju protiv ekipe Francuske.

U konkurenciji seniora u katama pojedinačno najviše uspeha imao je šesnasetogodišnji Stefan Suvajčević koji je u konkurenciji 132 takmičara zauzeo odlično 7. mesto. Stefan je u prvom kolu poražen od Japanskog takmičara Issei Shimbabe koji je sve svoje protivnike do finala pobedio rezultatom 5-0. U repasažu Stefan je prvo bio bolji od reprezentativca Hrvatske Ermenc Ivana rezultatom 4-1, zatim od reprezentativca Brazila, dvostrukog vicešampiona Panameričkih igara, Tavares Christiana rezultatom 5-0. U trećem repasažnom kolu Suvajčevič je pobedio takmičara iz Portugala Davida Fernandesa rezultatom 3-2. U četvrtom repasažnom kolu naš takmičar  je poražen od reprezentativca Španije, akruelnog prvaka Evrope U21 , Sergio Lopez Galana rezultatom 5-0.

Dobar nastup imao je i Đorđe Todorović koji je u prvom kolu pobedio reprezentativca Slovenije Aljaz Klanaceka rezultatom 4-1. U drugom kolu Đorđe je bio bolji i od Sami Tasa iz Francuske takođe rezultatom 4-1 da bi u trećem kolu bio poražen od reprezentativca Španije Jose Francisco Salazara rezultatom 4-1.

Simović Dragutin nakon pobede od 3-2 protiv Pocervine Iana iz Luksemburga poražen je u drugom kolu od Alasmari Mesfera iz Saudijske Arabije.

Uroš Todorović takmičenje je završio u prvom kolu porazom od Zigi Zareste iz Indonezije rezultatom 5-0.

Takmičari u borbama Milivojčević Jelena – 60 Kg , Antić Miloš i Krstin Igor – 60 kg. Završili su takmičenje u 1. kolu. Od Jelene blja je bila takmičarka Tsand Yee Ting iz Kine od Marka takmičar  Suryadi Suryadi iz Indonesije  a od Igora takmičar Jelvam Prem Kurmar iz Malezije

Sutra se nastavlja takmičenje u borbama, a nedelja je rezervisana za borbe za medalju.

 

 

About bks