NOVOSTI

Premijer liga – Dubai – I dan

Prvog dana premijer lige u Dubaiu na tatami su izašli naši takmičari u katama koji nisu imalu puno sportske sreće.

Todorović Uroš izgubio je u 1. kolu tesnim rezultatom 3 -2 od Šveđanina koji je u sledećem meču izgubio od takmičara iz Turske.

Todorović Đorđe izgubio je u 1. kolu rezultatom 4 – 1 od takmičara iz Francuske, koji je dalje prošao još 3 kola da bi u borbi za pobednika grupe izgubio tesnim rezultatom 3:2 od  M.Busata iz Italije.

Naš treći predstavnik u katama Simović Dragutin bio je slobodan u prvom kolu da bi u drugom kolu  izgubio tesnim rezultatom 3 – 2 od iskusnog  takmičara iz Rusije Maksima Ksenofontova,  koji je dalje redom pobeđivao sve do borbe za pobednika grupe gde je bolji od njega bio takmičar iz Tuske Sufoglu, ali koji je ulaskom u finale takmičaru iz Rusije omogućio borbu za bronzanu medalju.

Naš kata tim u sastavu Uroš Todorović , Đorđe Todorović i Dragutin Simović izgubio je u 1. kolu od kata tima iz Malezije koji je u sledećem kolu izgubio od kata tima iz Irana.

Milivojčević Jelena u kategoriji do 50 kg redom je pobeđivala takmičarku iz Rumunije, zatim Kine, Španije da bi u četvrtom kolu za pobednika grupe izgubila izjašnjavanjem sudija kod rezultata 0 : 0 od višestruke Evropske i Svetske prvakinje Ozčelik Seram iz Turske koja je je ušla u finale i time našoj takmičarki omogućila da se bori u repasažu za bronzanu medalju. Milivojčević Jelena je u repasažu pobedila takmičarku iz Vijetnama, a u nedelju u odlučujućoj borbi za medalju sastaje se sa takmičarkom iz Tajpeha.

Marko Antić u kategoriji do 60 kg u 1. kolu pobedio je takmičara iz Indonetije rezultatom 4:1 u 2. kolu bio je bolji od takmičara iz Indije 8 : 0 u 3. kolu pobedio je takmičara iz Macao 8 : 0 da bi ga u 4. kolu zaustavio Italijan rezultatom 3 : 1.

Sutra su na programu natupi u borbama pojedinačno za žene (-55kg, -61kg, -68kg i +68kg) i za muškarce (-75kg, -84kg i +84kg)

About bks