NOVOSTI

ODRŽANO PRVENSTVO BALKANA ZA KADETE, JUNIORE I MLAĐE SENIORE

 

 

Prvenstvo Balkana za kadete, juniore i mlađe seniore održano je od 17. do 1/9. novembra 2023. godine u dvorani “Tivoli” u Ljubljani na kome je učestvovalo oko 1000 takmičara iz 13 zemalja.
U generalnom plasmanu redosled je: (1) Turska sa osvojenih 13 zlatnih medalja, 11 srebrnih i 19 bronzanih, (2) Srbije sa osvojenih 11 zlatnih medalja, 5 srebrnih i 12 bronzanih i (3) Bosna i Hercegovina sa osvojenih 8 zlatnih medalja, 8 srebrnih i 15 bronzanih.
Takmičari Beogradskog karate saveza osvojili su 6 zlatnih medalja, 2 srebrne i 4 bronzane.
Nosioci zlatnih medalja su: Vinčić Jana (kk Žandarmerija) u uzrasnoj kategoriji kadetkinja u borbama pojedinačno -47 kg, Milošević Neda (kk Čukarički Roda) u uzrasnoj kategoriji juniorki u katama pojedinačno, Vasilije Jakovljević (kk Skipper) u uzrasnoj kategoriji kadeta u katama pojedinačno, Marijanović Iva, Dimitrijević Tamara i Mešić Nina (kk Čukarički Roda) u uzrasnoj kategoriji mlađih seniorki u katama ekipno, Anđelčić Petar (kk Studentski grad) u uzrasnoj kategoriji mlađih seniora u borbama ekipno i Grčić Tamara (kk Unsu) u uzrasnoj kategoriji mlađih seniorki u borbama pojedinačno -50 kg.
Srebrne medalje su pripale Miranović Lari (kk Žandarmerija) u uzrasnoj kategoriji kadetkinja u borbama pojedinačno +61 kg i u borbama ekipno.
Bronzane medalje su osvojili: Jovanović Petra (kk Žandarmerija) u uzrasnoj kategoriji juniorki u borbama pojedinačno – 59 kg, Barudžija Vuk, Lončarević Vuk, Cvetković Đorđe (kk Čukarički Roda) u uzrasnoj kategoriji kadeta/juniora u katama ekipno, Nikolić Mina (kk Skipper) u uzrasnoj kategoriji mlađih seniorki u katama pojedinačno i Stepančić Maša (kk Skipper) u uzrasnoj kategoriji mlađih seniorki u borbama pojedinačno -61 kg.

 

About bks