NOVOSTI

ODRŽANA SVEČANA AKADEMIJA BEOGRADSKOG KARATE SAVEZA

 

 

Održana je Svečana Akademija Beogradskog karate saveza u okviru koje je upriličena dodela priznanja najuspešnijim sportistima u 2022. godini, istaknutim klubovima i institucijama sa kojima BKS ostvaruje dugogodišnju saradnju.

U uvodnom obraćanju, predsednik BKS-a, dr Hadži Strahinja Stojković je čestitao svim dobitnicima priznanja, i zahvalio se na podršci Gradskom Sekretarijatu za sport i omladinu i Karate Federaciji Srbije.

Za najuspešnije klubove i trenere Beogradskog karate saveza izabrani su Dragan Vesković (UNSU), Aleksandar Ranisavlјević (Mladenovac), Goran Šćepanović (Studentski grad), Igor Krstin (Žandarmerija), Dragan Todorović (Kinder), Bojana Marković (Skiper), Igor Mitić (Vitez), Mladen Živković (Soko), Nemanja Glišić (Roda) i Marko Ristivojević (Pobednik)

Priznanja za ostvarene rezultate u 2022. godini su otišla u ruke Tamare Grčić, Stefana Milunovića, Ljubiše Marića, Uroša Subote, Maše Marinović, Filipa Krstina, Nađe Turnić i Une Velјković. Za rezultate rada sa takmičarima, priznanja su pripala Mariji Đurić (Trener Tamare Grčić) i Milošu Mudriću (trener Stefana Milunovića).

U okviru Akademije uručena su priznanja za poseban doprinos razvoju karate sporta u Beogradu Gradskom Sekretarijatu za sport i omladinu – priznanje uručeno podsekretaru za sport i omladinu, Nikoli Rajičiću, Beogradskoj asocijaciji za školski sport – priznanje uručeno predsedniku Asocijacije gospodinu Nemanji Radoviću, Slavolјubu Piperu prededniku Karate Federacije Srbije, Dragoslavu Stojkoviću proslavlјenom selektoru i prvom čoveku KK Mladenovac i prof. dr Vesni Ćilerdžić  za izuzetan doprinos u afirmaciji karate sporta u Beogradu.

Dobitnike priznanja pozdravio je član gradskog Veća Grada Beograda zadužen za sport gospodin Goran Spasojević. Akademiji su pored istaknutih sportista i sportskih radnika prisustvovali i Slobodan Bitević, predsednik sportskog saveza Pančevo, Nikola Rajičić, podsekretar za sport i omladinu Grada Beograda, Slobodan Đurić, generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport, Momčilo Stanojković sportski direktor Beogradske asocijacije za školski sport.

About bks