NOVOSTI

VELIKI USPEH NA PRVENSTVU BALKANA ZA SENIORE

 

 

25. Prvenstvo Balkana za seniore i 6. Prvenstvo Balkana za veterane održano je od 22. do 24. septembra 2023. godine u Tirani – Albanija uz učešće preko 300 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Rumunije, Severne Makedonije, Slovenije, Turske, Srbije i Albanije.

Članovi BKS istakli su se osvajanjem dve zlatne medalje:  Grčić Tamara u borbama pojedinačno -50 kg (KK UNSU) i seniorke kata tim u satavu Dimitrijević Tamara, Mešić Mina, Milošević Neda (KK RODA).

U generalnom plasmanu reprezentacija Srbije zauzela je drugo mesto sa četiri zlatne medalje, isto koliko ima i prvoplasirana Crna Gora, ali sa manje srebrnih i bronzanih medalja, 1 srebrna i 4 bronzane.

Zlatne medalje osvojili su: Grčić Tamara u borbama pojedinačno -50 kg, Tešanovič Đorđe u borbama pojedinačno +84 kg, seniorke kata tim u satavu Dimitrijević Tamara, Mešić Mina, Milošević Neda i seniori u borbama ekipno u sastavu Vasilić Mihajlo, Brezančić Vladimir,Trikoš Bogdan, Ivanović Nikola, Vuković Luka, Tešanović Đorđe i Joksić Stefan.

Srebrnu medaljuosvojio je Brezančić Vladimir u borbama pojedinačno -84 kg.

Bronzane medalje osvojili su Filipov Nevena u borbama pojedinačno -61 kg, Joksić Stefan u borbama pojedinačno -67 kg, Vasilić Mihajlo u borbama pojedinačno -84 kg i seniorski kata tim u sastavu Dimitrijević Vidak, Skitnja Savo i Stanković Andrija.

Kod veterana +45 godina Srđan Bakić (KK Vazduhoplovac) osvojio je bronzanu medalju.

Delegaciju KFS-a ugostio je i bodrio tokom takmičenja Ambasador Srbije u Albaniji Nj.E Slobodan Vukčević sa svojim sardanicima iz Ministartva spoljnih poslova RS.

 

About bks