NOVOSTI

TRADICIONALNI SVETOSAVSKI FESTIVAL BORILAČKIH VEŠTINA

 

 

Predsednik Beogradskog karate saveza Doc. dr Hadži Strahinja Stojković i potpredsednik major Dragan Todorović prisustvovali su 23. januara 2024. godine ceremoniji otvaranja Svetosavskog turnira u borilačkim veštinama u organizaciji 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije.

Festival je otvorio komadant brigade general dr Miroslav Talijan, a ceremoniji otvaranja prisustvolo je visoko rukovodstvo Vojske Srbije, rukovodioci sportskih institucija i mnogobrojni istaknuti sportisti i pripadnici bezbednosnih službi Republike Srbije.

Turnir u borenju organizuje se od 2019. godine uz učešće pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije, kadeta Vojne akademije i sportista iz saveza borilačkih sportova Srbije.

Karatisti Beogradskog karate saveza (KK Kinder) učestvovali su u revijanom delu Festivala.

„Saradnja BKS-a i 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije od velikog je značaja za razvoj i primenu karatea i kroz obuku u borenju predstavlja deo svakodnevnog osposobljavanja pripadnika 72. brigade za specijalne operacije kojim se razvija samopouzdanje i upornost i, što je najvažnije, sposobnost za adekvatno i blagovremeno reagovanje u situacijama u kojima se mogu naći tokom realizacije namenskih zadataka. To je jedan od preduslova za kvalitetno izvršavanje zadataka specijalnih jedinica prvenstveno u dubini rasporeda neprijatelja“ – zaključio je predsednik BKS-a Doc. dr Hadži Strahinja Stojković.

 

About bks