NOVOSTI

Srbiji dve medalje na prvenstvu Evrope

Na 53. Prvenstvu Evrope za seniore, koje je održano od 10. do 13. maja 2018. godine u Novo Sadu, nastupilo je 622 takmičara iz 51 zemlje, čime je srušen rekord po broju nastupa kao i po broju zemalja učesnica.

Reprezentacija Srbije je osvojila dve medalje i to Stefan Joksić srebrna medalja u kategoriji borbe pojedinačno -67 kg i muška ekipa u borbama bronzana medalja.

Na svom putu do medalje Stefan Joksić je pobedio takmičara iz Bugarske, takmičara iz Grčke, takmičara iz Danske, takmičara iz Azerbejdžana i takmičara iz Austrije, a onda je u finalnom susretu izgubio od takmičara iz Turske.

Muška ekipa Srbije u borbama u sastavu Anastasios, Bitević, Brezančić, Cvrkota, Joksić, Jovanović i Mijalković u prvom kolu su pobedili ekipu Bugarske sa 3:1, dok su u drugom kolu izgubili od ekipe Turske sa 0:2. U repasažu su prvo pobedili ekipu Belgije sa 3:1 a zatim u borbi za bronzanu medalju ekipu Azerbejdžana sa 3:0.

U okviru Evropskog prvenstva za seniore održano je i Prvo Evropsko prvenstvo u para karateu na kome je učešće uzelo 43 takmičara iz 15 zemalja gde je takmičarka Srbije Ugrenović Dragana osvojila srebrnu medalju u kategoriji slabovidih osoba.

Od takmičara Beogradskog karate saveza koji su nastupili u sastavu reprezentacije Srbije najbliža medalji je bila Andriana Vićovac koja je u osvojila 5. mesto.

Results

Medals_Nation

 

About bks