NOVOSTI

KRIŽEVCI OPEN 2016 – KUP NACIJA

krizevci_openU subotu (19.11.2016.) u Križevcima (Hrvatska) održano je međunarodno takmičenje KRIŽEVCI OPEN 2016. u okviru kog je organizovano i revijalno takmičenje KUP NACIJA, na kom su nastupile pozvane ekipe Srbije, Mađarske, Slovačke i Hrvatske u kategorijama mlađih seniora i mlađih seniorki u borbama, kao uvod u pripremni period pred Evropsko prvenstvo koje se u februaru mesecu održava u Sofiji.

Za mušku ekipu Srbije učešće su uzeli takmičari BKS: Knežević Filip, Pavić Aleksandar, Marić Ljubiša, Kraljević Marko i Bećirić Jovan. Ekipno su se nadmetali sa ekipama Hrvatske, Slovačke i Hrvatske i u  generalnom plasmanu ekipa Srbije je zauzela 1.mesto (sabiranjem ukupnog skora osvojenih poena). Selektor Goran Šćepanović posebno je istakao zalaganje takmičara Marić Ljubiše, Knežević Filipa i Pavić Aleksandra.

Žensku ekipu Srbije predstavljale su Vasović Andrijana, Simović Sofija, Godić Anja, Despotović Milica i Đorđević Ivana, koje su se takođe nadmetale sa ekipama Hrvatske, Slovačke i Mađarske i u generalnom plasmanu zauzele 3.mesto.

Pored ekipnog nastupa u revijalnom delu, takmičari su nastupali i u pojedinačnim kategorijama, i ostvarili sledeće rezultate:

I mesto: Vasović Andrijana i Knežević Filip

II mesto: Simović Sofija i Kraljević Marko

III mesto: Despotović Milica i Godić Anja

About bks