NOVOSTI

Zlatna medalja za Dinu Durmiš

dina_podiumPrvog dana Evropskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore, članovi reprezentacije Srbije osvojili su jednu zlatnu i dve bronzane medalje.
Zlatnu medalju osvojila je Durmiš Dina (KK “Studentski Grad” – Beograd) u kategoriji kadetkinja borbe pojedinačno +54kg a bronzane medalje Mladežić Bojana (KK “Tikvara” – Bačka Palanka) u kategoriji mlađih seniorki kate pojedinačno i Simić Jovan (KK “Winner” – Novi Sad) u kategoriji mlađih seniora kate pojedinačno.
Na putu do zlatne medalje Durmiš Dina je pobedila takmičarke iz Grčke, Slovačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine da bi u finalu bila bolja od takmičarke iz Danske.
Na putu do bronzane medalje Mladežić Bojana je pobedila takmičarku iz Mađarske i Holandije, da bi u polufinalnom meču rezultatom 3:2 izgubila od takmičarke iz Španije, u borbi za treće mesto pobedila je takmičarku iz Turske.
Na putu do bronzane medalje Simić Jovan je pobedio takmičare iz Švajcarske i Poljske, da bi u polufinalu izgubio od takmičara iz Turske, a onda u repasažu pobedom nad takmičarem iz Slovenije osvojio bronzanu medalju.
Zapažen nastup je imao i Cerović Luka (KK “Vazduhoplovac” – Zemun), koji je u katama pojedinačno za kadete zauzeo 5. mesto.
Posle prvog takmičarskog dana u generalnom plasmanu ubedljivo na prvom mestu se nalazi Turska sa osvojenih 7 zlatnih medalja.
Drugog dan na prvenstvu Evrope rezervisan je za takmičenje u konkurenciji juniora i juniorki u borbama pojedinačno i katama ekipno.

rezultati I dan

About bks