NOVOSTI

11.mart 2014

AlmereMadžarević i Šestakov doneli odličja Beogradu
Holandija je tokom minulog vikenda bila domaćin sjajnog turnira 2. kola Premijer lige. Almere, grad nadomak Amsterdama, bio je centar karate zbivanja pod okriljem WKF-a, a posebnu pažnju privukla su brojna zvučna imena, među kojima osvajači medalja sa svetskih i evropskih prvenstava koji su najavli oštru konkurenciju i nadmetanje učinili neizvesnim i vrlo uzbudljivim.
Beogradski karate savez je na ovom turniru nastupio sa trinaest takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji, u katama i borbama, a naši najbolje plasirani takmičari su Marija Madžarević u katama i Aleksandar Šestakov u borbama do 84 kg koji su osvojili treća mesta.
Marija je na putu do odličja u prvom kolu bila slobodna, da bi u drugom „za dlaku“ ispustila mogućnost da se izbori za finale. Španjolka Sandra Sančez meč je dobila rezultatom 3:2, ali je plasmanom u završnicu turnira našoj takmičarki obezbedila repasaž. Madžarević je u prvom kolu repasaža bila ubedljiva, savladavši finsku takmičarku rezultatom 5:0. Redom su se zatim nizale Engleskinja i Francuskinja koje su bile poražene identičnim skorom od 3:2. U meču za medalju Marija nije ostavila prostora za dilemu, a sudije su njeno izvođenje kate zasluženo nagradile sa 5:0. Ovaj rezultat tim je značajniji ako se ima u vidu da je u ženskoj konkurenciji u kategoriji kata nastupilo čak 82 takmičarke.
Aleksandar Šestakov je turnir započeo pobedom nad Ukrajincem Nikulinom, savladavši ga rezultatom 3:0. U drugom kolu dočekao ga je Nemac Henning koji je poražen sa 7:0. Zatim je usledio meč sa portugalskim takmičarem 4:0 i Južnoafrikancem 8:3. Na putu do finala, Šestakova je iznenadio sjajni Gruzijac Arkania Gogita koji je borbu okončao rezultatom 0:8. U borbi za treće mesto sa Italijanom koji nije uspeo da parira motivisanom Šestakovu, rezultat od 6:4 bio je dovoljan da obezbedi mesto na pobedničkom postolju. Treneri Šćepanović i Mudrić imali su razloga za zadovoljstvo, tim pre što je u konkurenciji muškaraca do 84kg nastupilo čak 94 takmičara.
Ovim rezultatima svakako treba dodati i uspehe koje su odličnim nastupima ostvarili Danijela Milenković (7. mesto u konkurenciji 38 takmičarki) i Dejan Pajkić (11. mesto u konkurenciji 107 takmičara).

About bks